Zoek binnen hvdsg.nl...

17e Harm Wiegman Jeugdsportweekend in Stadskanaal

Sportweekend voor (zwaar) lichamelijk gehandicapte kinderen

17e Harm Wiegman Jeugdsportweekend in Stadskanaal

Van 8 t/m 10 maart 2013 is het 17de Harn Wiegman Jeugdsportweekend georganiseerd in sport- en recreatiecentrum Pagedal voor 21 (zwaar) lichamelijk gehandicapte kinderen uit de drie noordelijke provincies. Studenten van het Drenthe College afdeling Sport en Bewegen vrijwilligers en verpleegkundigen hebben gezorgd dat deze kinderen een fantastisch en sportief weekend hebben gehad.

Tijdens het jeugdsportweekend hebben kinderen met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 8 tot 18 jaar uit de drie noordelijke provincies kennis gemaakt met verschillende sporten. Tijdens het sporten worden nieuwe vrienden gemaakt, leren de kinderen wat hun mogelijkheden zijn en wordt vraag en aanbod op sportgebied gekoppeld.

 Dit jaar stond het thema Olympische Spelen centraal en zijn er sporten beoefend zoals (rolstoel)hockey, zwemmen, tennis en dit jaar voor het eerst schermen. Alle deelnemers ontvingen na afloop een diploma en een groepsfoto. Naast alle sportieve activiteiten was er ook voldoende tijd voor ontspanning en het maken van nieuwe vrienden. Daarnaast stonden er nog recreatieve activiteiten op het programma zoals kampvuur, disco en lasergame. De studenten bedankten hun “deelnemers” met het geven van een spectaculaire afsluiting.
Het Pagedal in Stadskanaal was dit jaar opnieuw gastheer van het Weekend. Groepsaccommodatie De Pageborg is voldoende aangepast om een groep met zware lichamelijke handicaps te ontvangen. Helaas kon niet gebruik gemaakt worden van de sportaccommodaties door een autoshow en moest er flink door de studenten van het Drenthe College geïmproviseerd worden, wat hen heel goed afging

Het Harm Wiegman Jeugdsportweekend werd dit jaar voor het eerst helemaal georganiseerd door studenten van het Drenthe College onder auspiciën van de Stichting BAS (Bevordering Aangepast Sporten) en SportDrenthe.

Het wordt steeds moeilijker om het jeugdsportweekend te organiseren. is. De organisatie zit op dit moment nog met een behoorlijk tekort. Vele fondsen en sponsoren hebben aangegeven niet meer te kunnen cofinancieren, al is de organisatie blij met de huidige financiële bijdragen van zowel landelijke als van regionale en lokale fondsen.
Dokter Harm Wiegman uit Rolde heeft zich ruim 25 jaar actief beziggehouden met het stimuleren van allerlei activiteiten, ontwikkelingen en voorzieningen voor de gehandicaptensport in Drenthe en daarbuiten. Dat kinderen met een handicap kunnen deelnemen aan sport heeft Harm Wiegman nadrukkelijk en overal gepromoot en bevorderd. Dokter Harm Wiegman is eind 2005 overleden, maar zijn gedrevenheid leeft dus voort in het 'Harm Wiegman Jeugdsportweekend'.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief