Zoek binnen hvdsg.nl...

Financieel Vitaal

Leerbedrijf financiële dienstverlening voor sportverenigingen


Financieel Vitaal is een dienst die direct de werkdruk van uw penningmeester verlaagt. Het resultaat is dat penningmeester en bestuur tijd over houden om te doen waar ze goed in zijn: de vereniging besturen.

Uw vereniging Financieel Vitaal

Een financieel vitale vereniging? Dat kan eenvoudig en voordelig door uw financiële administratie uit te besteden aan het financiële leerbedrijf van Huis voor de Sport Groningen. Onder professionele begeleiding nemen onze studenten uw penningmeester veel taken uit handen. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van uw boekhouding, het innen van contributies en aan het coderen, inboeken en archiveren van uw financiën.

Uw winst!

 • Uitstekende kwaliteit van de financiële administratie in het boekhoudprogramma van uw voorkeur.
 • U heeft inzicht in de actuele financiële stand van zaken van uw vereniging.
 • Aantrekkelijk tarief; dit is mogelijk door de combinatie van studenten en professionele begeleiding.
 • Maatschappelijke rendement: als vereniging draagt u bij aan de ontwikkeling van studenten.

Hierom doen verenigingen mee!

“Het is moeilijk om vrijwilligers te vinden, waaronder een penningmeester. Mensen zien op tegen de hoeveelheid werk. Door onze financiële administratie uit te besteden aan Financieel Vitaal hoeven we ons geen zorgen meer te maken over onze boekhouding. De functie van penningmeester is inmiddels ook vervuld.”

“Doordat wij onze financiële administratie hebben uitbesteed bij Financieel Vitaal hebben wij een actueel overzicht van onze financiën. Hierdoor weten we als bestuur waar we financieel aan toe zijn en of onze plannen gerealiseerd kunnen worden.”

Goed om te weten

Financieel Vitaal komt voort uit de samenwerking tussen Huis voor de Sport Groningen en Noorderpoort. De werkzaamheden worden uitgevoerd door studenten die een financiële opleiding volgen. U kunt rekenen op gemotiveerde jongeren die zich verder willen bekwamen in hun vak: daarop worden ze geselecteerd. Door de professionele begeleiding vanuit Huis voor de Sport Groningen bent u verzekerd van een kwalitatief uitstekende dienstverlening.

Vanuit de samenwerking tussen Noorderpoort en Huis voor de Sport Groningen kunt u als vereniging een beroep doen op nog meer diensten en producten van het Noorderpoort. Zij kunnen u helpen met:

 • Ontwerpen van uw digitale clubblad
 • Verschillende belopdrachten (uw ledenlijst weer up-to-date?)
 • Schrijven van een sponsorplan of uitzetten van een sponsoractie
 • Maken van teamfoto’s
 • Technische dienstverlening

Meer informatie over de onderwijsleerbedrijven? www.noorderpoort.nl/onderwijsleerbedrijven

Samen Financieel Vitaal

 1. Via projectcoördinator Bas van de Kant, b.vandekant@hvdsg.nl kunt u laten weten dat uw vereniging interesse heeft.
 2. De projectcoördinator neemt contact met u op om een vrijblijvende afspraak te plannen en de mogelijkheden te bespreken.
 3. Op basis van het gesprek wordt een voorstel voor samenwerking voor u opgesteld.
 4. Samen op weg naar een Financieel Vitale vereniging.

Heeft u interesse in Financieel Vitaal?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectcoördinator Bas van de Kant, via telefoonnummer 050 – 87 00 100 of e-mailadres leerbedrijf@hvdsg.nl.

Samenwerkingspartner Financieel Vitaal