Zoek binnen hvdsg.nl...

Workshop Mental coaching

Slimmer, anders, vernieuwend, samen, passie en duurzaam


In deze workshop ervaart u de wijze waarop een mentaliteitsverandering wordt gerealiseerd. Het trainen van mentale vaardigheden is van grote invloed op de fysieke en tactische prestaties. Als het niet goed zit tussen de oren, wordt het een sportprestatie van niets. Dus hoe krijgen we het “goed tussen de oren?” Welke rol kan u als trainer op u nemen om de gewenste mentaliteit in uw vereniging te krijgen en te houden?

In sportstad Heerenveen wordt veel ervaring opgedaan met een bijzondere benadering van sporters en coaches. De Eco-coach aanpak. Enkele kenmerken van deze aanpak zijn, zelfregulatie, creativiteit, variatie, differentieel leren, mentale en fysieke kruisbestuiving. Met verschillende sporten zoals voetbal, paardendressuur, kaatsen, boksen en turnen worden de mentale aspecten uit de sport getraind. Bijvoorbeeld omgaan met teleurstellingen, werken aan een doel en samenwerken worden in de sportcontext aangeleerd en daarmee direct toepasbare vaardigheden.

Doelgroep
De Workshop Mental coaching is bedoeld voor trainers, coaches en andere geïnteresseerde vrijwilligers binnen een sportvereniging die zich bezig houden met coachen. Aan de hand van mentaal-fysieke oefeningen en heldere praktijkvoorbeelden ervaren beginnende en gevorderde coaches Eco-coachen.

Trainers
Deze workshop wordt verzorgd door John van Apeldoorn (PositieV) en Berber van den Berg (ECO-coach). John is na een werknemersleven van 27 jaar uit de directie van een MBO school gestapt om zijn onderneming PositieV, de coach voor persoonlijk leiderschap te starten. Hij is ooit begonnen als eigenwijze gymleraar heeft zich ontwikkeld tot een coach die op een eigen wijze anderen laat ontwikkelen. Berber is ex-internationaal topturnster, opgeleid als sportpsycholoog, die zich richt op de combinatie mentale en fysieke vaardigheden. Berber is allround inzetbaar, ze bedenkt oefeningen in de turnhal die mentale knelpunten van sporters naar voren brengen. Dit kan variëren van ballet en kickboksen tot focus oefeningen.

Programma
De workshop bestaat uit één avond van 2 tot 2,5 uur. De tijden zijn van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. De deelnemers ontvangen een notitieblok, een pen en hand-outs van de workshop.

Na de cursus?
Na afloop van de workshop heeft u zicht op mogelijkheden om anders, beter en innovatiever binnen uw vereniging aan de slag te gaan. Daarnaast kunt u het boek "Coachen: vinden - binden - scoren" bestellen.

Cursusgegevens
Op dit moment is er geen ‘Workshop mental coaching’ gepland. Bent u geïnteresseerd in deze workshop stuur ons een mail. Wij brengen u dan op de hoogte zodra deze weer wordt aangeboden.