Zoek binnen hvdsg.nl...

Thema-avond autisme

Heeft u in uw sportgroep ook te maken met kinderen of volwassenen met een vorm van autisme? Daarmee bedoelen we in dit geval de klassieke autist, het syndroom van Asperger, PDD-NOS of ADHD. Soms valt het op, soms wordt een sporter gewoon als lastig of storend ervaren in een groep en weet een trainer of begeleider niet waar het gedrag vandaan komt. Of belangrijker wat je kunt doen om bepaald gedrag te voorkomen of verminderen. Feit is dat bij steeds meer mensen een stoornis in het autistisch spectrum vastgesteld wordt. In de meeste gevallen geen reden om niet mee te kunnen doen met reguliere sportgroepen, mits je hier als trainer of begeleider goed mee om weet te gaan.

Tijdens deze thema-avond willen we u graag wat achtergrondinformatie geven over autisme en daarnaast praktische tips hoe u uw lessen aan kunt passen zodat iedereen gewoon mee kan sporten. De avond wordt georganiseerd samen met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) regio noord en MEE Groningen. De avond wordt ingevuld samen met een ervaren trainer op het gebied van lesgeven aan mensen met autisme en een ervaringsdeskundige ouder.

Onderwerpen die tijdens de thema-avond aan bod komen zijn:

Waarom deze cursus?
Wat houden de verschillende vormen van autisme in?
Hoe kun je trainingen zo organiseren dat ze voor iedereen leuk en goed zijn om te volgen?
Waar kan je vervolgadvies inwinnen als je in de praktijk toch nog weer tegen vragen aan loopt?

Voor wie?
De avond is bedoeld voor trainers en (toekomstige) lesgevers die te maken hebben met mensen met een vorm van autisme.

Meer informatie?
Op dit moment is er geen Thema avond autisme gepland. Bent u geinteresseerd in deze themabijeenkomst stuur ons een mail. Wij brengen u dan op de hoogte zodra deze weer wordt aangeboden.