Zoek binnen hvdsg.nl...

Introductiecursus Sportmassage

Bij veel sportverenigingen is een groeiende behoefte aan deskundige begeleiding op het gebied van verzorging/ sportmassage. In de praktijk blijkt dat hiervoor onvoldoende mensen beschikbaar zijn of dat de benodigde kennis ontbreekt. Om op deze behoefte in te spelen organiseert Huis voor de Sport Groningen de Introductiecursus Sportmassage.

Tijdens deze praktische cursus kunt u in tien avonden de basistechnieken van sportmassage leren, zodat u deze op een verantwoorde wijze kunt toepassen in de sportpraktijk. Het is bedoeld voor mensen die in de sport werkzaam zijn, maar ook voor iedereen die dat (nog) niet is. In deze cursus gaan we niet alleen in op het behandelen van klachten of blessures, maar ook hoe massage kan bijdragen tot het voorkomen daarvan. De cursus bestaat uit het aanleren van verschillende massagetechnieken, het herkennen van klachten en het opheffen hiervan. Het accent ligt met name op de praktijk. Daarnaast behandelt de docent ook enige theoretische kennis, omdat dit noodzakelijk is om op een verantwoorde wijze massagetechnieken toe te passen. Denk hierbij aan de theorie over het menselijk lichaam en methoden van masseren. Aan de theorie en praktijk is geen examen verbonden. Alle deelnemers ontvangen een reader. Wie de gehele cursus doorloopt ontvangt een certificaat van deelname Introductiecursus Sportmassage.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2,5 uur en wordt gegeven door een professioneel
sportfysiotherapeut.
De cursus gaat door bij minimaal 20 deelnemers. Deelname is op volgorde van inschrijving. Let op, VOL is VOL.

Cursusgegevens
Op dit moment is er geen Introductiecursus sportmassage gepland.

Mocht u interesse hebben voor deze cursus, laat dan uw gegevens achter.  Wij brengen u dan op de hoogte zodra deze cursus weer wordt aangeboden en krijgt u als eerste de kans om in te schrijven.

 

 

Interesseformulier Introductiecursus Sportmassage
  • Hier kunt u eventuele vragen of opmerkingen vermelden