Zoek binnen hvdsg.nl...

Etterbakken?

Hoe voorkom je lastig gedrag van jeugdige sporters?

In de praktijk blijkt dat begeleiden niet altijd een eenvoudige taak is. Als trainer/ begeleider krijg je te maken met een diversiteit aan kinderen met verschillende achtergronden, karakters, culturen, gedragingen enzovoort. De diversiteit kan zowel op een positieve manier uitdagend zijn als op een negatieve manier gevoelens van frustratie en onmacht oproepen. Want hoe kun je voorkomen dat kinderen het bloed onder je nagels vandaan halen en je het plezier in je werk ontnemen? In antwoord op deze vraag heeft Huis voor de Sport Groningen de cursus: ‘Etterbakken? Hoe voorkom je lastig gedrag van jeugdige sporters' ontwikkeld.

Tijdens de cursus worden praktische situaties behandeld waarin probleemgedrag van invloed is op de les/ trainingssituatie. Er wordt aandacht besteed aan herkennen van dit gedrag. En u krijgt handvatten om vervelende situaties te voorkomen en negatieve tendensen een positieve wending te geven, waardoor trainingen en wedstrijden weer leuk worden. Dit doen wij door theorie af te wisselen met praktijkvoorbeelden en verschillende interactieve werkvormen. Tijdens de twee avonden wordt van de deelnemers een actieve bijdrage gevraagd.

Opbouw cursus
Aangezien de deelnemer zelf het belangrijkste instrument is in de omgang met kinderen, beginnen we de eerste avond met zijn/haar eigen rol als trainer/coach. Tijdens de tweede avond gaan we in op (achtergronden van) probleemgedrag van kinderen en welke manier van aanpak daarbij het beste aansluit.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor begeleiders (trainers en coaches, m/v) van jeugdleden binnen een sportvereniging.
1e cursusavond ‘DE TRAINER'
Tijdens de eerste avond staat de trainer zelf centraal.
2e cursusavond ‘HET LASTIGE KIND'
Tijdens de tweede avond staat het (lastige) kind centraal.

Duur
De cursus bestaat uit twee avonden van circa twee en een half uur.

Cursusgegevens
Op dit moment is er geen cursus 'Etterbakken' gepland. Bent u geïnteresseerd in deze cursus stuur ons een mail. Wij brengen u dan op de hoogte zodra deze cursus weer wordt aangeboden.