Zoek binnen hvdsg.nl...

Introductiecursus Sportmassage

Bij veel sportverenigingen is een groeiende behoefte aan deskundige begeleiding op het gebied van verzorging/ sportmassage. In de praktijk blijkt dat hiervoor onvoldoende mensen beschikbaar zijn of dat de benodigde kennis ontbreekt. Om op deze behoefte in te spelen organiseert Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met Medisch Centrum Zuid de Introductiecursus Sportmassage.

Tijdens deze praktische cursus kunt u in tien avonden de basistechnieken van sportmassage leren, zodat u deze op een verantwoorde wijze kunt toepassen in de sportpraktijk. Het is bedoeld voor mensen die in de sport werkzaam zijn, maar ook voor iedereen die dat (nog) niet is.
In deze cursus gaan we niet alleen in op het behandelen van klachten of blessures, maar ook hoe massage kan bijdragen tot het voorkomen daarvan. De cursus bestaat uit het aanleren van verschillende massagetechnieken, het herkennen van klachten en het opheffen hiervan. Het accent ligt met name op de praktijk. Daarnaast behandelt de docent ook enige theoretische kennis, omdat dit noodzakelijk is om op een verantwoorde wijze massagetechnieken toe te passen. Denk hierbij aan de theorie over het menselijk lichaam en methoden van masseren. Aan de theorie en praktijk is geen examen verbonden. Alle deelnemers ontvangen een reader. Wie de gehele cursus doorloopt ontvangt een certificaat van deelname Introductiecursus Sportmassage.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2,5 uur en wordt gegeven door een professioneel sportfysiotherapeut van Medisch Centrum Zuid.
De cursus gaat door bij minimaal 20 deelnemers. Deelname is op volgorde van inschrijving. Let op, VOL is VOL.

Cursusgegevens
Datum:               Dinsdag 5, 12, 19 en 26 maart, 
                           2, 9, 16, en 23 april, 7 en 14 mei 2019
Tijd:                    19:00 - 21:30 uur
Locatie:               stad Groningen(definitieve locatie volgt)
Kosten:                €150,-
                           
U kunt bij aanvang van de eerste cursus avond een fles Naqi Massage Lotion Sport kopen voor €10,-. Aangeboden door Medigros. Graag contant en gepast betalen.

Voorwaarden
De kosten voor de cursus graag bij aanvang van de eerste cursusavond contant en gepast betalen. Afmelden kan tot 3 weken voor aanvang van de cursus kosteloos, daarna zal er  €75,- in rekening gebracht worden.

Voor vragen en of opmerkingen kunt u contact opnemen met Anneke Bouwmeester: a.bouwmeester@hvdsg.nl 

 

 

Introductiecursus Sportmassage
  • Als u lid bent van een vereniging kunt u dat hier invullen
  • Vul hier uw achternaam in
  • Vul hier uw straatnaam en huisnummer in
  • Vul hier uw postcode in
  • Vul hier uw mobiele nummer of vaste nummer in
  • Vul hier uw woonplaats in
  • Vul hier uw e-mailadres in. Uw e-mail wordt alleen voor deze scholing gebruikt.
  • Vul hier uw eventuele opmerkingen in