Zoek binnen hvdsg.nl...

De Gezonde Club on tour

Wilt u ook een gezondere sportvereniging? Door kleine aanpassingen binnen uw sportvereniging kunt u al een veel gezondere club worden, daar helpen wij u graag bij!

Wij komen bij u langs met informatie over:

  • Koken in de sportkantine
  • Assortiment sportkantine; gezond en lekker
  • Gezonde sportomgeving
  • Tips over roken op de sportclub
  • Vitaal ouder worden

Op de sportomgeving van DVC Appingedam zal een minifestival plaatsvinden, waar u wordt geïnformeerd en geïnspireerd over een gezonde sportomgeving door onderstaande partijen door middel van een kookworkshop, interessante sprekers en meer.

Datum:   21 mei 2019
Locatie: DVC Appingedam, Burgemeester Klauckelaan 12
Tijdstip: 19:30 – 21:30 uur

Deze bijeenkomst is geannuleerd. Een nieuwe datum zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Sligro

De eerste stappen voor een gezonde kantine zet je bij Sligro! Een gezonde start maken in het nieuwe schooljaar of sportseizoen? Dan is het nu alvast tijd om na te denken over nieuwe items in je kantine. Laat je tijdens de workshop ook inspireren met: makkelijke gezonde broodjes, stoere warme snacks, een gezonder assortiment snoep en fris dat beter is.

Team:Fit

Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) om sportverenigingen op weg te helpen naar een gezonder aanbod in de kantine. Dit initiatief wordt gefinancierd vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Steeds meer sportclubs en -accommodaties zetten zich in voor een gezonder aanbod in de sportkantine. Elke stap richting een gezondere kantine is een vooruitgang en alle stappen samen leiden tot een groot succes. Wil jij gaan voor een gezonder aanbod in je sportkantine? Dat hoef je niet alleen te doen. De coaches van Team:Fit staan voor je klaar en helpen je graag op weg naar jouw doel.

Hartstichting

Het aantal rookvrije sportverenigingen is flink gegroeid: vanaf 1 september zijn in Nederland meer dan 550 sportclubs rookvrij, terwijl dat er vorig jaar nog ruim 150 waren. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Met een aantal tips kunt u met u vereniging al meehelpen aan een rookvrije generatie.

Healthy Ageing Network (Hannn)

Wij mobiliseren alle ondernemers, denkers en beslissers die bij kunnen dragen aan een gezondere regio. Samen bouwen we aan een omgeving die gezondheid stimuleert. Van bewegen en voeding tot een gezonde omgeving, zingeving en sociale samenhang.

 

De Gezonde Club on tour
  • U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per mail