Zoek binnen hvdsg.nl...

Duurzame sportvereniging

Verenigingen kampen met teruglopende financiële middelen door dalende sponsoren contributie-inkomsten en lagere kantinebestedingen. Daarnaast hebben veel verenigingen te maken met oplopende exploitatiekosten door veroudering van de accommodatie, verlichting en gestegen energietarieven.

De laatste jaren merken we dat steeds meer verenigingen interesse krijgen in maatregelen die het verbruik van energie verlagen. Energiebesparing van de accommodatie kan de positie van uw vereniging namelijk structureel versterken. Huis voor de Sport Groningen heeft samen met SportStroom de handen ineen geslagen om te komen tot een project gericht op het verduurzamen van de accommodatie.

Startsubsidie
Om dit proces op gang te brengen heeft Huis voor de Sport Groningen een startsubsidie ontvangen van de provincie Groningen. Inmiddels hebben 9 sportverenigingen uit de provincie een energiescan ontvangen, waarna bekeken wordt welke maatregelen genomen kunnen worden om als vereniging duurzamer te worden.

Uw winst
Door deelname bent u als vereniging in staat om uw accommodatie zonder extra investering en/of vorm van lening energiezuiniger te maken en hierdoor op termijn uw financiële positie te versterken.

Meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het project? Dan kunt u contact opnemen met Egbert Bakker en/of Jack Kamminga via 050 - 8700100 of e.bakker@hvdsg.nl of j.kamminga@hvdsg.nl