Zoek binnen hvdsg.nl...

ReumActief behartigt belangen reumapatiënten in Stadskanaal en Borger-Odoorn

STADSKANAAL – De gemeenten Stadskanaal en Borger-Odoorn zijn een vereniging rijker: reumapatiëntenvereniging ReumActief. Speerpunten van deze patiëntenvereniging zijn: belangenbehartiging, beweegactiviteiten, lotgenotencontact en het geven van voorlichting op scholen.

Zeker in een tijd waarin veel gebeurt op het gebied van zorg, is het belangrijk om de belangen van de patiënt lokaal en regionaal te gaan behartigen”, stelt voorzitter Anita Sanders . ,,We zullen derhalve gesprekken aangaan met Wmo, zorgverzekeraars, reumatologen en andere instanties.”
 

Goed en verantwoord bewegen
,,In tijden waarin fysiotherapie voor reumapatiënten veelal niet meer voldoende mogelijk is, willen wij de patiënt mogelijkheden bieden om ook in onze regio toch goed en verantwoord, onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten van Fysiotherapie Musselkanaal te bewegen”, vervolgt Sanders.
 

Oefengroep in extra warm water
,,In september starten we met een oefengroep in extra warm water in het zwembad van kinderdagcentrum De Dol-Fijn in Stadskanaal. Dit bad heeft een beweegbare bodem. De watertemperatuur is circa 33 graden. Perfect voor reumapatiënten om in te oefenen. Leden van onze vereniging krijgen hiervoor een (gedeeltelijke) vergoeding van hun zorgverzekeraar.”
 

Ook mensen met een aanverwante aandoening kunnen deelnemen aan het beweegprogramma.
 

Meer informatie: Anita Sanders 0599-416380 of anitasanders67@gmail.com
 

Meer nieuws

SportinZicht juli 2017 nu online!

Verkiezing Uniek Sporttalent 2017

Saba wordt Sporteiland

Acht Groninger subsidieaanvragen Sportimpuls gehonoreerd

Landelijke Buurtsportcoachdag 2017

Vrijdag 12 mei: HANNN Walking Football Festival 2017!

'Kinderen moeten achter de computer vandaan en bewegen'

WandelFit met Ommetjes Tocht om de Noord!

meer nieuws in het archief