Zoek binnen hvdsg.nl...

Recordaantal deelnemers Sporthopper Gemeente Groningen

Maar liefst 810 kinderen van het basisonderwijs in gemeente Groningen gaan na de herfstvakantie kennismaken met een nieuwe sport. Dit doen ze via het sportkennismakingsprogramma Sporthopper, georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met gemeente Groningen en sportverenigingen uit de stad Groningen.

Sporthopper is een verzameling van sportkennismakingscursussen voor basisschoolkinderen. Sportverenigingen en -organisaties bieden speciale cursussen aan waardoor kinderen van 4 tot 13 jaar makkelijk en goedkoop kennis maken met veel verschillende sporten. De cursussen worden in verschillende sportaccommodaties door de stad Groningen georganiseerd. Aanmelden kan alleen via de website van Sporthopper. De Sporthopper heeft het schooljaar verdeeld in drie periodes. Voor elke periode geldt een einddatum voor aanmelden.

Recordaantal sportverenigingen

De cursusperiode in de herfst heeft naast een record aantal kinderen ook een recordaantal deelnemende sportverenigingen opgeleverd. Maar liefst 33 sportverenigingen uit de stad Groningen hebben gezamenlijk gezorgd voor meer dan 100 verschillende sportcursussen. Voor sportverenigingen blijft de Sporthopper een belangrijk middel voor het werven van nieuwe jeugdleden. In schooljaar 2011/2012 is ongeveer een kwart van de Sporthopper-deelnemers lid geworden van de sportvereniging waar zij een cursus hebben gevolgd.

Meer nieuws

Nieuws voor sportorganisaties over arbeidsrecht

SportinZicht juli 2017 nu online!

Verkiezing Uniek Sporttalent 2017

Saba wordt Sporteiland

Acht Groninger subsidieaanvragen Sportimpuls gehonoreerd

Landelijke Buurtsportcoachdag 2017

Vrijdag 12 mei: HANNN Walking Football Festival 2017!

'Kinderen moeten achter de computer vandaan en bewegen'

meer nieuws in het archief