Zoek binnen hvdsg.nl...

“Ontmoet de ander” – S(c)ool on Wheels

In de week van 11 november werd op het AOC Terra in Eelde een projectweek georganiseerd voor klas 3 van het VMBO met als thema “ontmoet de ander”. In deze week werden op allerlei manieren aandacht geschonken aan cultuurverschillen, verschil in geaardheid, verschil in lichamelijk en/of geestelijk vermogen. Dit werd gedaan door op dinsdag en woensdag allerlei workshops aan te bieden; van Afrikaanse dans tot aan capoeira, van buitenlandse gerechten koken tot aan helpen op de zorgboederij De Mikkelhorst. En van helpen bij de voedselbank tot aan meedoen met theatergroep Moi (voor verstandelijk beperkten), van voorlichting over het loverboyscircuit, tot het aanhoren van het verhaal van een veroordeelde moordenaar. Kortom, voor alle leerlingen wat wils.

Met behulp van Huis voor de Sport Groningen is contact gelegd met Beatrixoord en 
S(c)ool on Wheels, 2 instanties die te maken hebben met het ontmoeten van een ander. S(c)ool on wheels is een project vanuit Fonds Gehandicaptensport, waarbij docenten theorie en praktijk komen geven met als doel, ervaren hoe het is om te leven met een lichamelijke beperking. In het praktijkgedeelte lag de nadruk vooral op sport, dus werd na het oefenen van een lay-up, een fanatiek potje rolstoelbasketbal gegeven.

Bij Beatrixoord kregen leerlingen een stuk theorie, waarbij door middel van een gesprek en een dvd, werd verteld wat het Beatrixoord doet en welke patiënten er verblijven. Na een rondleiding te hebben gehad, mochten ook zij ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel en wat daarin de beperkingen, maar ook de mogelijkheden zijn.

De week werd afgesloten met een voorstelling en het draaien van een impressie film van de afgelopen week. Daarna werden leerlingen verzocht om 5 Tony Chocolonely chocoladerepen te verkopen voor het goede doel. De opbrengst hiervan mochten zij storten op een fonds naar keuze. Eén van die fondsen is het Fonds Gehandicaptensport. Alle kleine beetjes helpen.

Een geslaagde week waarin leerlingen veel “anderen” ontmoet hebben en daardoor hopen meer respect en waardering te hebben voor hun eigen leven en dat van anderen om hun heen.

Meer nieuws

Sporthopper breekt alle records

Stempelend wandelen door gastvrij 'Grunnen'

Alleen werk helpt de Veenkoloniën echt

Beëindigingsovereenkomst met trainer: verplicht of niet?

Scholing "Vier inzichten over trainerschap"

Vooraankondiging Sportimpuls 2018

meer nieuws in het archief