Zoek binnen hvdsg.nl...

Meld je nu aan voor de Gouden Sportdag op 23 oktober!

Enthousiast door de vele medailles op de Paralympische Spelen? Onder het motto ‘Meedoen is Goud waard’ organiseren Welzorg en Menzis, samen met voetbalclub FC Groningen, basketbalclub GasTerra Flames, korfbalclub NIC ALFA en volleybalclub Abiant Lycurgus, op 23 oktober een Gouden Sportdag. Op deze Gouden Sportdag kunnen kinderen van 6-18 jaar met een fysieke beperking vijf verschillende sporten beoefenen met hun sporthelden.

Sporten met je helden

Doel van de Gouden Sportdag is om kinderen op een leuke manier kennis te laten met sport en zo hun zelfvertrouwen en gezondheid te stimuleren. Niet alleen met elkaar, maar ook met vijf spelers van elke deelnemende topsportclub en meervoudig Paralympisch kampioene en Participatiemanager van Welzorg, Monique Kalkman. Tijdens het sporten zullen ook de topsporters in een rolstoel plaatsnemen, zodat geen enkel verschil meer bestaat tussen de deelnemers. De sporten die worden aangeboden zijn rolstoelvoetbal, rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoelhockey en een rolstoelparcours.

Deelnemen is gratis

De Gouden Sportdag vindt plaats in de sportzalen van het Alfa-college in Groningen, begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en aan het eind van de dag gaan de kinderen niet alleen met een gouden medaille naar huis maar ook met een kaart vol handtekeningen van hun topsporthelden. Kinderen van 6 - 18 jaar met een fysieke beperking kunnen zich gratis aanmelden via het formulier op www.fcgroningen.nl/goudensportdag. Ook broertjes en zusjes zijn welkom.

Meer nieuws

Nieuws voor sportorganisaties over arbeidsrecht

SportinZicht juli 2017 nu online!

Verkiezing Uniek Sporttalent 2017

Saba wordt Sporteiland

Acht Groninger subsidieaanvragen Sportimpuls gehonoreerd

Landelijke Buurtsportcoachdag 2017

Vrijdag 12 mei: HANNN Walking Football Festival 2017!

'Kinderen moeten achter de computer vandaan en bewegen'

meer nieuws in het archief