Zoek binnen hvdsg.nl...

Kick-off Bslim Schoolsportclub

Op woensdag 10 oktober 2012 vindt de kick-off plaats van de Bslim Schoolsportclub bij de Vensterschool in Selwerd. De opening start om 11.00 uur, waarna de eerste trainingen om 11.30 uur zullen starten. Met een Bslim Schoolsportclub komt de vereniging langs op de betreffende school. Het doel hiervan is dat kinderen sneller de stap maken naar een vereniging.

Samenwerking

Een schoolsportvereniging is een samenwerking tussen één of meerdere scholen en ten minste vier sportverenigingen. De sportverenigingen verzorgen trainingen rondom de school, waardoor kinderen de kans krijgen om dichtbij huis structureel te kunnen sporten. In het kort is een schoolsportvereniging een verlengstuk van de vereniging.

Drempelverlagend

De sportvereniging wordt uitgenodigd door de school met als doel drempelverlagend te zijn voor kinderen die de vereniging niet weten te vinden, het moeilijk vinden om naar een vereniging toe te gaan ofwel niet door ouders worden gestimuleerd.
Op 10 oktober van 11.00 tot 12.30 uur vindt de Kick-off plaats bij de Vensterschool in Selwerd. Daarbij zullen de deelnemende scholen De Pendinghe, De Wegwijzer en de Bisschop Bekkersschool en de verenigingen BVG (basketbal), Judo (Dijkmansport), Voetbal (Potetos) en Unihockey (floorball Academie) officieel het startschot geven.

Meer nieuws

Roadshow optimaliseer uw clubinkomsten

SportinZicht oktober 2017 nu online!

Arbeidsloket presenteert animatievideo

Sportkantines worden steeds gezonder

Vernieuwde website Sporthopper online!

Provinciale Vrijwilligersprijs 2017

Sportcoaches richten zch op gehandicapten

Beweegcoach als spil in lokaal netwerk

Cursus valpreventie in Groningen

meer nieuws in het archief