Zoek binnen hvdsg.nl...

Keurmerk ‘Alcoholbewuste Sportkantine’ voor FC Ter Apel

Op zondag 7 december 2014 ontving voetbalvereniging FC Ter Apel ’96, als eerste sportvereniging in de gemeente Vlagtwedde, uit handen van burgemeester Leontien Kompier en wethouder Wietze Potze het keurmerk ‘Alcoholbewuste Sportkantine’. Dit keurmerk houdt in dat FC Ter Apel zich aan een aantal afspraken houdt die de gemeente samen met meerdere jeugdgerichte sportverenigingen heeft opgesteld rondom alcoholpreventiebeleid. Deze afspraken zijn gemaakt om alcoholgebruik en –misbruik onder jongeren tegen te gaan.

De sportkantine van FC Ter Apel is een plaats waar op verantwoorde wijze wordt omgegaan met alcohol en jongeren. Op 20 november 2014 volgden de barvrijwilligers van FC Ter Apel een instructie verantwoord alcoholschenken (IVA), gegeven door Huis voor de Sport Groningen. Tijdens een interactieve avond werd ingegaan op de werking van alcohol, de Drank en Horecawet, leeftijdscontrole en het weigeren van schenken. Bij FC Ter Apel kan jeugd veilig sporten zonder in aanraking te komen met alcoholmisbruik.

Alcohol onder de 18 jaar is niet toegestaan. Ook sportkantines hebben de verplichting om de leeftijdsgrenzen te handhaven bij het schenken van alcohol. De sportclubs die meedoen aan het keurmerk ‘Alcoholbewuste Sportkantine’ zetten extra acties op om alcoholgebruik onder jongeren tegen te gaan.

 

Bron: Gemeente Vlagtwedde

Meer nieuws

SportinZicht oktober 2017 nu online!

Arbeidsloket presenteert animatievideo

Sportkantines worden steeds gezonder

Vernieuwde website Sporthopper online!

Provinciale Vrijwilligersprijs 2017

Sportcoaches richten zch op gehandicapten

Beweegcoach als spil in lokaal netwerk

Cursus valpreventie in Groningen

Nieuws voor sportorganisaties over arbeidsrecht

meer nieuws in het archief