Zoek binnen hvdsg.nl...

E-rolstoelhockey heeft nieuwe elektrische rolstoel

E-hockey staat voor elektrisch rolstoelhockey. Bij deze sport wordt als eis gesteld dat de spelers in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een handbewogen- of een elektrisch bewogen rolstoel. Het is praktisch één van de weinige sporten die sporters in een elektrische rolstoel in teamverband kunnen beoefenen. In heel Nederland zijn er verschillende E-hockey teams actief, zo ook in Groningen.

E-hockey Groningen is aangesloten bij de E-hockey afdeling van Gehandicapten Sport Club Emmen (GSCE). Onder leiding van een ervaren trainer wordt hard getraind en sinds september 2008 wordt deelgenomen aan de landelijke competitie. Het team bestaat zowel uit mannelijke als vrouwelijke spelers en jong en oud zijn vertegenwoordigd in het team.

De elektrisch rolstoelhockeyers trainen sinds de opening in de nieuwe sporthal in Lewenborg. Maandag 31 oktober is om 19.00 uur in deze sporthal in Groningen tijdens de training van vereniging E-Team Groningen een nieuwe elektrische rolstoel worden uitgereikt.

De nieuwe sportrolstoel wordt overhandigt door Mobility Products. De rolstoel is door een sponsor actie van Plaza Sportiva Euroborg en Fonds Sport gehandicapten mogelijk gemaakt.

Meer nieuws

Sporthopper breekt alle records

Stempelend wandelen door gastvrij 'Grunnen'

Alleen werk helpt de Veenkoloniën echt

Beëindigingsovereenkomst met trainer: verplicht of niet?

Scholing "Vier inzichten over trainerschap"

Vooraankondiging Sportimpuls 2018

meer nieuws in het archief