Zoek binnen hvdsg.nl...

Buma/Sena –bijdrage MBVO-groepen

Begin april worden opnieuw de brieven verzonden aan de stichtingen Welzijn en seniorensportleiders om de jaarlijkse BUMA/SENA bijdrage voor de MBVO-groepen te betalen. Indien tijdens de lessen gebruik wordt gemaakt van muzikale ondersteuning bedraagt de bijdrage € 10 per jaar per groep; € 5 voor Buma-rechten voor componisten en tekstdichters en € 5 voor Sena-rechten voor producenten en artiesten/studiomusici.

HvdSG regelt dit, via een landelijke afkoopregeling, voor alle MBVO-groepen in de provincie Groningen. Indien de groep is ondergebracht bij een stichting Welzijn betaalt niet de groep zelf maar zorgt stichting Welzijn voor de afdracht. Indien een groep zelfstandig is, is de groep of lesgever verantwoordelijk voor de afdracht.
In de stad Groningen zorgt de gemeente voor de betaling van de MBVO-groepen.
Indien bij controle blijkt dat er geen afdracht heeft plaatsgevonden worden er hoge boetes opgelegd die kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s. Wij raden dan ook zeker de zelfstandige groepen en hun lesgevers aan in overleg de verplichte afdracht te voldoen.
Nadere informatie bij Ineke Raukema (i.raukema@hvdsg.nl).

Meer nieuws

Nieuws voor sportorganisaties over arbeidsrecht

SportinZicht juli 2017 nu online!

Verkiezing Uniek Sporttalent 2017

Saba wordt Sporteiland

Acht Groninger subsidieaanvragen Sportimpuls gehonoreerd

Landelijke Buurtsportcoachdag 2017

Vrijdag 12 mei: HANNN Walking Football Festival 2017!

'Kinderen moeten achter de computer vandaan en bewegen'

meer nieuws in het archief